מעל חצי מיליון זרים נשארו בארה"ב לאחר שפג תוקף הויזה שלהם במהלך השנה שעברה, כך נמסר על פי דוח של מחלקת בטחון פנים של ארה"ב.
המספר הנ"ל כולל בתוכו גם אנשים אשר חרגו ביום בלבד מהזמן המותר להם על פי הויזה וגם אנשים אשר לא מתכוונים לעזוב את ארה"ב כלל.
הדו"ח מצביע בעיה קשה של שהיית יתר בקרב בקרים בארה"ב, כך על פי גורם בכיר במחלקת לבטחון פנים האמריקאית. הגורם ציין כי מדובר על מספר שוהים בלתי חוקיים שמתקרב למספר של תושבי סיאטל. עוד הוסיף "אמינות וחסינות של מערכת הבקרה על הגירה עומדת כאן למבחן".
עם זאת יש לקחת בחשבון שבעקבות זה שחלק מהמספר של השוהים הנ"ל יצאו מארה"ב בדרכים יבשתיות ואחרות והמערכות לא תיעדו את יצאתם, כמו כן לחלקם השתנה הסטטוס ולכן המספר האמיתי של השוהים הבלתי חוקיים העוברים על חוקי הויזה שלהם קטן יותר. על פי ההערכה המספר האמיתי הוא כחצי מיליון אוברסטיירס.
זו השנה השניה שבה מחלקת ביטחון פנים מוציאה דו"ח כזה.
בדו"ח משקף כ 96% מהנכנסים לארה"ב בעלי ויזות זמניות, כגון: תיירים, סטודנטים, עובדים זמניים, אנשי עסקים. הדו"ח אינו כולל בתוכו את המספרים של הנכנסים לארה"ב דרך מעברים יבשתיים ברוב המקרים. כמובן שמדובר באנשים אשר שוהים בארה"ב ללא היתר ולא מדובר בזרים אשר הגישו בקשה רשמית להארכת השהייה החוקית שלהם.
על פי הדו"ח אזרחי בריטניה, גרמניה, צרפת ואיטליה הם בין האוברסטיירס הנפוצים ביותר, אחריהם אזרחי מדינות אחרות המשתתפות בתוכנית פטור מויזה לארה"ב (38 מדינות).
מבין הדמינות אשר אינן משתייכות לתוכנית פטור מויזה, אוברסטיירס הכי רבים הינם מברזיל, הרבה אחרי ברזילאים "מצטיינים" אזרחי ונצואלה, סין, קולומביה וניגריה.
בעיה נוספת במעקב אחר כניסות ויציאות של המבקרים בארה"ב קשורה בכך שביקורת הגבולות מסתמכת על נתונים של הדרכון ולא על נתונים ביומטריים כגון פנים, טביעות אצבעות ועוד. פעמים רבות ייתכנו זיופי מסמכים אשר בלתי אפשרים כאשר מדובר בבקרה ביומטרית. באטלנטה קיימת תוכנית פיילוט ניסיונית אשר במסגרתה משווים בין האנשים לבין התמונות אשר נכנסים ויוצאים מגבולות המדינה. על פי הדו"ח יש לייעל את שיטות הבקרה אחר הכניסות והיציאות של זרים לארה"ב על מנת לשפר את יעילות המעקב אחר המספרים וכמובן את האכיפה עצמה.
על בסיס ABCNEWS.COM