הוצאת ויזה לארה"ב לתינוק, לילדים מתחת לגיל 14 ולמבוגרים מעל גיל 80
אזרחים ישראלים הרוצים להיכנס לארצות הברית חייבים להוציא ויזה לארה”ב. כל מי שגילו נע בין 14 ל 80 שנים חייב להגיע לראיון בשגרירות ארצות הברית, למעט מחדשי ויזה לארה”ב בנוהל החדש. דבר זה נעשה לאחר מילוי טופס הפרטים האישיים וכוונות הנסיעה – טופס DS160 ולאחר תיאום הראיון דרך אתר האינטרנט של שגרירות ארה”ב או דרך הטלפון.
ילד מתחת לגיל 14 ומבוגר מעל גיל 80, אינו צריך להגיע לראיון בשגרירות ארצות הברית. ויזה לארה”ב לתינוק נעשית בצורה זהה לחלוטין כשל ויזה לארה”ב לילדים.
אנשים בגילאים אלו, חייבים לבצע את התהליך מתחילתו, כלומר, למלא את טופס DS160 באתר שגרירות ארה”ב ולענות על כל השאלות בצורה נכונה ומדויקת. לאחר מילוי הטופס יש להכין את המסמכים הנדרשים ולהעבירם לאחד הסניפים המיועדים של דואר שליחים – דואר ישראל. ויזה לארה”ב לתינוק או לילד ניתנת לרוב לתקופה של עשר שנים
בתוך מעטפה זו יש לכלול את הפריטים הבאים (כאשר מדובר בילד מתחת לגיל 14):
– דרכון בתוקף של הילד.
– תמונה 5*5 על רקע לבן.
– טופס ds160 – טופס הבקשה להוצאת ויזה לארה"ב.
– אגרה ששולמה במערכת קביעת תורים או בדואר לשגרירות ארה"ב על סך 160$.
– מכתב עבור שירות המשלוחים. (2 מסמכים).
– טופס רשמי עבור הורים לילדים.
המסמכים הרלוונטיים למבקשי בקשה לויזה לארה"ב אשר גילם מעל 80 ויש להכניסם למעטפה
– דרכון בתוקף.
– תמונה 5*5 על רקע לבן.
– אגרה ששולמה במערכת קביעת תורים או בדואר לשגרירות ארה"ב על סך 160$.
– טופס ds160- טופס הבקשה להוצאת ויזה לארה"ב.
– באם המבקש מטופל בטיפול רפואי ממושך- מסמך המעיד על כך.
– מסמך בנקאי המציג את מצב החשבון של מבקש הבקשה.
– כל מסמך המעיד על בעלות על נכס או רכוש בארץ.
היכן מוסרים את המסמכים?
את המסמכים הרשומים מעלה, יש לרכז ולהעביר לאחת מנקודות דואר השליחים של דואר ישראל אשר עובדות עם השגרירות. יש 14 נקודות דואר אשר פזורות ברחבי הארץ, נשמח להסביר לכם מהי הנקודה הקרובה ביותר לביתכם.
כמה זמן לוקחת הגשת הבקשה?
הטיפול שלנו במסמכים אורך יום אחד בלבד. לאחר מכן, באופן מיידי, תוכלו להגיש את המסמכים כבר למחרת. זמן הבדיקה של השגרירות ועד חזרת הדרכון אליכם הביתה עם שליח בתיאום מראש (כלול בעלות האגרה לשגרירות) הוא בין שבועיים לשלושה שבועות.
האם יש הבדל בהוצאת ויזה ראשונה או שניה לילדים?
גם אם לילד הייתה ויזה לארה”ב כשהיה תינוק, עדיין יש לחדש את הויזה שלו אם הסתיימה. מסלול החידוש של ויזה קיימת דומה לבקשת ויזה חדשה, רק שניתן לצרף צילום של הדרכון של הילד כשהיה תינוק לרבות צילום הויזה הקודמת, ולבקש לחדשה לעוד עשר שנים. במרבית המקרים, ילד שקיבל אישור בעבר יוכל לחדש את הויזה שוב, אלא אם השתנה הסטטוס של אחד מהוריו לרעה. אם אחד מכם קיבל סירב לויזה, יהיה קשה יותר לקבל ויזת תייר עבור הילד.
האם יש הבדל בהוצאת ויזה לילדים להורים גרושים?
בניגוד להנחיות של משרד הפנים בדבר הוצאת דרכון לילד לבן להורים גרושים, המחייבת את ההורה שאינו מגיע למשרד הפנים לחתום על אישור מיוחד להוצאת הדרכון לילד, לשגרירות ארה”ב אין כל עניין בשאלה האם מדובר בהורים גרושים או לא. כל מה שצריך הוא להגיע עם דרכון בתוקף, אם לאב יש ויזה ניתן לצרף אותה לבקשה, אך אין שום מסמך חובה שקשור לאחד ההורים שצריך להישלח עבור הגשת הבקשה לויזה.
אם אחד ההורים גר בארה”ב ,ניתן לצרף מכתב המעיד על רצונו להיפגש/ לארח את הילד (כאחת הסיבות לטיסה). מסמכים אלה יכולים להקל על קבלת הויזה כאשר הם נשלחים עם הבקשה לשגרירות ארה”ב.
לסיכום, הוצאת ויזה לארה”ב לילדים הינה תהליך פשוט יותר מקבלת ויזה למבוגרים
זאת בשל היעדר הצורך לראיון בשגרירות האמריקאית. יש לקחת בחשבון שבשום מצב קבלת ויזה לארה"ב היא אינה ודאית וידועה מקר ולכן אין להתחייב לכרטיסי טיסה שלא ניתן לבטל במקרה בו הבקשה סורבה. אם לאחד ההורים יש ויזה שעדיין נמצאת בתוקף, ניתן להוסיף את הצילום שלה על מנת לזרז את התהליך ולסייע לסיכוי קבלת הויזה. ניתן להיעזר בשירותינו עבור טיפול בויזה לילדים במחיר מופחת.