ויזת משקיעים/סוחרים - E1/E2

ויזת סוחרים (E1) או משקיעים (E2) מיועדת עבור משקיעים פרטיים או עובדי חברה אשר משקיעה במיזם אמריקאי או מנהלת קשרי סחר עם ארה"ב. ויזת סוחרים/משקיעים הינה הדרך הטובה והיעילה ביותר להשקעה כלכלית בחברה אמריקאית. רק אזרחי מדינות אשר להם הסכם הדדיות לגבי אפשרות קבלת ויזת משקיעים / סוחרים עם ממשלת ארה"ב יכולים להגיש בקשה עבור הויזה הנ"ל. למדינת ישראל ולממשלת ארה"ב יש הסכם כזה.

 

ויזת סוחרים E1 מיועדת עבור המעוניינים במכירה או רכישה של שירותים/טכנולוגיות או שירותים.
דוגמאות לעסקים שמתאימים לויזת סוחרים:

  • בנקאות בינלאומית
  • ביטוח
  • תחבורה
  • תיירות
  • תקשורת

 

 

ויזת משקיעים E2 מיועדת עבור המעוניינים בסוגי השקעות הבאים:

  • השקעה פרטית שנועדה לרכישה או הקמה של עסק
  • השקעה של חברה גדולה בחברה גדולה חדשה או קיימת (הכוונה ב"חברה גדולה" לחברה השווה לכל הפחות למיליוני דולרים).

ניתן להשקיע בכל סוגי העסקים כולל חברות קטנות למתן שירותים.

 

 

 

ויזת משקיעים

 

 

 

מידע נוסף:

 

לא נדרש ממגיש הבקשה לויזת E ניסיון תעסוקה קודם בחברה זרה. תוקף הויזה אינו מוגבל לזמן מסוים מבחינת אפשרות הארכה, כלומר ניתן להאריך את תוקף הסטטוס כל עוד מתקיימים התנאים ההכרחיים, שזה המשך השקעה או מסחר בארה"ב. בפועל הויזה נ"ל מאפשרת למחזיק בה לעבוד בארה"ב במשך שנים רבות וזה מבלי שיהיה מחויב להגיש בקשה לתושבות קבע.

 

הבהרה: השקעות צריכות להיות מושקעות בעסקים פעילים בין אם קיימים בין אם חדשים. רכישת נדל"ן או תיק השקעות לא עונה להגדרת "השקעה" לויזה הנ"ל. סכום משמעותי מהיקף ההשקעה יש לבצע עוד בטרם הגשת הבקשה לויזת E2. ניתן להגיש את הבקשה לאשרה גם עבור עובדי ניהול או פיתוח בכירים בחברה.

 

 

 

דרישות חובה עבור המועמד לויזה משקיעים
- להיות אזרח מדינה לה יש הסכם הדדיות עם ארה"ב (לישראל וארה"ב יש הסכם זה)
- להיות בעל השקעות קיימות או להיות במהלך "ביצוע השקעה משמעותית" בפועל בעסק/חברה הנמצאים בארה"ב.
- להיות בעל שליטה במושא ההשקעה בארה"ב (בעלות של לפחות 50% מהשליטה בחברה בה משקיעים).
- חובת הוכחה שכספי ההשקעה הושגו כהלכה ואינם הושגו כתוצאה מפעילות פלילית כלשהי.

 

 

 

"ביצוע השקעה משמעותית"


- הכוונה ב"משמעותית", משמעותית ביחס לסך הערך הכולל של המיזם בו משקיעים.
- השקעה שמספקת מענה להתחייבויות כספיות של המשקיע על מנת להבטיח פעילות מוצלחת של המיזם.
- השקעה שמבחינת היקפה תשכנע כי הינה השקעה רצינית (ניתן לפרשנות על ידי הרשויות האמריקאיות). בגדול ניתן לומר שככל שהמיזם קטן יותר כך גובה ההשקעה צריך להיות גבוה יותר י להיחשב להשקעה משמעותית.

 

 

 

דרישות חובה עבור עובדי ניהול או מומחים


- להיות בעל אזרחות זהה לזו של המשקיע העיקרי (בעל החברה/המיזם)
- להיות עובד רשום בעסק הנ"ל
- להיות בתפקיד בעל אופי ניהולי או של בקרה או בעל מומחיות מסוימת

 

אם המעסיק העיקרי אינו אדם פרטי אלא חברה, אז החברה צריכה לפחות להיות בבעלות של 50% של הבעלים שנמצא בארה"ב ובעל אזרחות של המדינה לה הסכם הדדיות עם ארה"ב (ישראל נכללת ברשימה). הבעלים חייב להיות בסטאטוס של "לא מהגר", "non-immigrant status". במידה והבעלים אינו נמצא בארה"ב עליו עדיין לעמוד בכל התנאים הנ"ל.

 

 

 

משך השהייה


המחזיק בויזת משקיעים E2 יכול בשלב הראשון לשהות בארה"ב למשך שנתיים. ניתן להגיש בקשה להארכת השהייה, כאשר בכל פעם ניתן להאריך לתקופה נוספת עד שנתיים לכל היותר. אין הגבלה לכמות הפעמים בהן ניתן לבקש הארכת שהייה לויזת E2.

 

הערה חשובה: נכון להיום יולי 2016, ויזת משקיעים E2 עדיין אינה זמינה לאזרחי ישראל (למעט אזרחי ישראל בעלי אזרחות כפולה להם אזרחות של אחת המדינות אשר משתתפות בתוכנית (מרבית מדינות אירופה). ויזת סוחרים E1 כן זמינה עבור אזרחי ישראל.


תהליך הבקשה עבור היזות הנ"ל אורך כחודשיים ואף יותר. במהלך התהליך על המועמד לויזה, להגיש תיק מסמכים המורכב מתוכניות עסקיות, מסמכי חברות, מסמכים פיננסיים, אישיים ועוד. מומלץ מאוד כי מגיש הבקשה יעזר בשירותי משרד המתמחה בתחום.

 

תשלום מאובטח באמצעות
accept credit cards online